Izjava privatnosti

Izjava o zaštiti osobnih podataka društva Singuli d.o.o.

Ova Izjava o zaštiti osobnih podataka za Singuli d.o.o., Primorska 3, 10 000 Zagreb, OIB 83623900850 napravljena je sukladno Općoj Uredbi (EU) broja 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća od dana 27. travnja 2016. godine, a koja se primjenjuje od 25. svibnja 2018. godine.

Sve navedeno u ovoj izjavi odnosi se isključivo na povjerljivost prikupljenih osobnih podataka koji su potrebni za registraciju korisnika na našoj stranici singuli.hr kako bi korisniku mogli ispuniti njegovu narudžbu, odnosno odnosi se na povjerljivost prikupljenih osobnih podataka koji su potrebni za prijavu kvara na uređaju korisnika te se odnosi na korisnika kao primatelja promotivnih obavijesti o novostima proizvoda koji se šalju na listu registriranih korisnika.

Singuli d.o.o. prikuplja samo nužne podatke koji su potrebni za ostvarenje zahtjeva korisnika odnosno koji su osnovni za poslovanje Singuli d.o.o a to su ime i prezime, adresa, broj telefona, e-mail adresa, grad i poštanski broj.

Registracijom korisnik daje Singuli d.o.o.-u suglasnost za korištenje i obradu podataka o njegovim narudžbama i prijavi kvara njegovog uređaja. Korisnik može u svakom trenutku povući privolu za obradu podataka,  uključujući odluku želi li ili ne želi da se njihova mail adresa ukloni sa liste promotivnih obavijesti (Newslettera).

Singuli d.o.o. se pridržava svih važećih propisa kako bi zaštitio privatnost svojih korisnika što uključuje Uredbu o zaštiti osobnih podataka u EU – GDPR.

 1. Opći podaci:

 Za obradu podataka odgovorno je Singuli d.o.o., Primorska 3, 10 000 Zagreb, Hrvatska, OIB: 8362390085

Kontakt podaci putem kojih se mogu dobiti sve informacije u vezi obrade i korištenja osobnih podataka su: e-mail: singuli@singuli.hr ili putem adrese: Singuli d.o.o., Primorska 3, 10 000 Zagreb Hrvatska.

 Singuli d.o.o., Primorska 3, 10 000 Zagreb, Hrvatska

 Služba za korisnike: 072 700 707 ili e-mail adresa: info@singuli.hr.

 Poslovni račun:  ZABA: HR9823600001102151988

MB: 02247593
MBS: 080615578
OIB: 83623900850

PDV id: HR83623900850
e-mail: singuli@singuli.hr
Tel: +385 (0) 1 66 01 777

2. Vrste osobnih podataka koji se obrađuju:

Singuli d.o.o. Vam omogućuje svoje online usluge putem Internet stranice koja se nalazi na domeni singuli.hr ali na Shopify mreži koristeći usluge informacijskih usluga web stranice te poštuje i štiti vašu privatnost kao i vaše osobne podatke, uključujući i svaku najmanju informaciju koja bi mogla dovesti do identifikacije vas kao pojedinca.

Singuli d.o.o. obrađuje vaše osobne podatke koje ste nam povjerili putem registracije na našoj web stranici www.singuli.hr ili slanjem nam e-maila ali samo u svrhu dostave proizvoda na kućnu adresu, u svrhu što kraćeg rješavanja danih nam eventualnih reklamacija, servisnog zahtjeva kao i odgovaranja na vaše upite, te putem prijave svoje e-mail adrese kao newslettera u svrhu obavijesti o pružanju informacija o proizvodima i uslugama.

Osobni podaci koji se prikupljaju temeljem registracije su: ime i prezime, adresa, grad, poštanski broj, email, telefonski broj, IP adresa i datuma i vrijeme s koje je napravljena prijava. Prilikom registracije kreirat će se podatak SinguliID korisnika koji je jedinstven za svakog korisnika za vrijeme dok on na našoj stranici www.singuli.hr ima otvoren korisnički račun ali NE predstavlja podatak koji se korisnika može identificirati izvan IT sustava tvrtke Singuli d.o.o. Vaši podaci su posebno čuvani i zaštićeni.

SinguliID korisnika u strogo kontroliranim uvjetima dostupan je samo i isključivo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. SinguliID korisnika se ne može naknadno mijenjati niti odabrati već biva dodijeljen. Kreiranjem Singuli korisničkog računa te završetkom registracije na www.singuli.hr dajete Singuli d.o.o. podatke na korištenje i pohranu za period od 5 godina ukoliko ranije ne zatražite brisanje kako je opisano u ovoj izjavi.

Osobni podaci koji su prikupljeni radi dostave proizvoda na kućnu adresu, servisnog postupka, odnose se samo na podatke koji su nam potrebni kako bi mogli obaviti posao koji ste od nas zatražili i koristimo ih isključivo u svrhe nužne za izvršenje od Vas zatraženog nam posla.

Osobni podaci koji se prikupljaju putem opcionalne prijave na newsletter listu je samo e-mail adresa, no kao prijavu na newsletter možete biti prijavljeni samo ako i isključivo ako unesete svoju e-mail adresu u područje prijave za newsletter. Samom registracijom na stranici ne znači da ste prijavljeni i u newsletter listu. Prijava na newsletter listu je opcionalna i dobrovoljna, te nije podrazumijevana pa se zbog toga morate pozitivnim činom prihvata prijaviti.

Za one korisnike koji su registrirani na www.singuli.hr i prijavljeni na newsletter listu, prikuplja se podatak o broju i vrsti kupljenih proizvoda na stranici singuli.hr te može biti iskorišten za izradu personalizirane akcijske ponude. Za korisnike registrirane na www.singuli.hr ali koji nisu prijavljeni na newsletter listu ili su prijavu povukli, podaci o kupnjama se ne koriste u marketinške svrhe niti za izradu profila korisnika. 

3.Svrha, način obrade i čuvanje osobnih podataka

Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe radi koje su prikupljeni i za koje je dana suglasnost i/ili privola, na samom dokumentu se nalazi obavijesti o tome da nam je nužno da proslijedimo Vaše podatke našim poslovnim partnerima ili kupac može razumno pretpostaviti da će njegovi podaci biti iskorišteni tako da se proslijede našem poslovnom partneru (na primjer podaci za dostavu dostavljaču, podaci za servis servisu, podaci nositelju jamstva i prodajnom mjestu u jamstvenom roku).

Svi dani nam podaci brišu se prestankom njihove svrhe u koju su i prikupljeni odnosno brišu se nakon perioda za koji je dana suglasnost i/ili privola ili prestankom ugovornog odnosa ili nakon isteka jamstvenog roka kupljenog proizvoda, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka, osim u slučaju ako je uložen prigovor na proizvod ili uslugu u roku, sve do konačnog dovršetka postupaka po prigovoru u skladu s važećim propisima.
S vama, za sve informacije o proizvodima i uslugama te dostavu proizvoda ili obavijesti o kupnji proizvoda kao i rješavanje eventualnih reklamacija ili servisnog pitanja, u kontakt stupamo preko komunikacijskih kanala za koje ste nam dali suglasnost kako ja navedeno u pojedinoj suglasnosti ili istim kanalom komunikacije kojim ste nas kontaktirali prilikom postavljanja upita.

Kanali komunikacije mogu biti: Elektroničkom poštom (e-mail), Pismeno (poštom), Telefonski, SMS-om, Facebook Messanger, Ticketima zendesk, putem polja odgovora na vašu narudžbu.

Postavljanjem upita prema Singuli d.o.o., dajete suglasnost za odgovor istim kanalom komunikacije na koji ste postavili upit kao i da pohranimo Vaše osobne podatke koje ste nam dali na period od najviše 5 godina ako se radi o servisnom postupku ili reklamaciji, ili na period potreban za odgovaranje na Vaš upit u potpunosti.

4. Upravljanje privolama i suglasnostima za obradu osobnih podataka

Privola za davanje osobnih podataka za pohranu i korištenje u svrhe Singuli d.o.o. : 

Dajem privolu da se moji osobni podaci (ime, prezime, adresa, poštanski broj, mjesto, e-mail adresa i tel. broj) obrađuju i pohranjuju u vezi popravka proizvoda u jamstvenom i van jamstvenom roku, te da me Singuli d.o.o. može kontaktirati. 
Nadalje, dajem privolu da moje podatke  možete obrađivati u svrhu izvršenja moje narudžbe, da može obrađivati nositelj jamstva (naveden na jamstvenom listu) kao i prodajno mjesto ( navedeno na računu prilikom kupnje proizvoda), isključivo u vezi popravka proizvoda u jamstvenom roku u vezi rješavanja reklamacija, te dajem privolu da me po potrebi nositelj jamstva ili njegov predstavnik povratno kontaktira u vezi povratne informacije glede kvalitete izvršene usluge te ostalih informacija u vezi navedenog. 

Dajem privolu da moje podatke Singuli d.o.o. može dati kurirskoj službi (Pošta ili Overseas) kako bi me kontaktirali isključivo uvezi prikupa proizvoda za popravak ili sa popravka te dajem privolu da kurirska služba izvrši dostavu na moju adresu te da izvrši eventualnu naplate otkupnine. 
Dana privola traje do ispunjenja svrhe. 
Upoznat/a sam s pravom da od izvršitelja Singuli d.o.o. mogu zatražiti pristup mojim osobnim podacima, ispravak, brisanje podataka, ograničavanje obrade, s pravom na ulaganje prigovora na obradu, pravom na prenosivost podataka, pravom na podnošenje prigovora nadležnom tijelu (Agencija za zaštitu osobnih podataka), te postavljanjem upita službeniku za zaštitu podataka ako smatram da je došlo do bilo kakve povrede u obradi osobnih podataka. 

Od privole je moguće odustati, pisanim putem na adresu: Singuli d.o.o., 10000 Zagreb, Primorska 3 – Službenik za zaštitu osobnih podataka ili putem e-mail-a : singuli@singuli.hr. Nalogodavac potpisom potvrđuje da je upoznat s uputama za upotrebu proizvoda i Općim uvjetima za popravak proizvoda te svojim pravima propisanim Zakonom o zaštiti osobnih podataka. 

Opcija newsletter lista:

Uključuje upis na besplatne promotivne obavijesti Newsletter. Uključuje izradu, slanje i prikazivanje ponuda sa popustima. Uključuje Facebook listu, Google AdWords, Shopify listu. Dijeljenje Vaših osobnih podataka s tvrtkom Google, Facebook, Instagram, Microsoft i Shopify u svrhu izrade i posluživanja targetiranog relevantnog oglašavanja. Period važenja privole je 5 godina ako ranije ne povučete privolu. Mogućnost povlačenja privole je u svakom trenu. 

Privola tvrtke Singuli d.o.o. u skladu sa Uredbom zadovoljava: 
1. Privola je dobrovoljna i napravljena pozitivnim činom
2. Privola nije dio uvjeta o korištenju ili drugih ugovora.
3. Privola nije podrazumijevana
4. Privola je pisana jasnim jezikom i detaljno je navedeno koji su podaci potrebni, na koji način se koriste i kojim trećim stranama se podaci prosljeđuju.
5. Obaviješteni ste da možete povući privolu u bilo kojem trenu.

Povlačenje privole:

Davanje privole za korištenje osobnih podataka na Singuli.hr i prijava na newsletter se može opcionalno i neobvezujuće napraviti prilikom registracije na www.singuli.hr ili u naknadno u korisničkom profilu.

Za korištenje osobnih podataka na singuli.hr privolu možete opozvati u bilo kojem trenutku jednako lako kako ste je i dali - jednim klikom na “Izbriši podatke” koji se nalazi u korisničkom profilu. Klikom na gumb “izbriši podatke” istovremeno povlačite privolu za korištenje osobnih podataka na stranici singuli.hr te se brišete s newsletter liste. 

Alternativno potpuni opoziv privole možete izvršiti i tako da nam se obratite putem elektroničke pošte : “singuli@singuli.hr" ili putem pošte na adresu: Singuli d.o.o., Primorska 3, 10 000 Zagreb, Hrvatska 

Kod opoziva dane nam privole, vaše podatke više nećemo upotrebljavati u tvrtki Singuli vezano za privolu koju ste povukli, no to može rezultirati nemogućnošću korištenja nekim dodatnim pogodnostima koje su vezane za korištenje usluga naše tvrtke.

5. Prava korisnika

Korisnik u svako doba ima sljedeća prava: 
- pravo na informaciju o obradi osobnih podataka, 
- pravo na povlačenje privole za obradu osobnih podataka, a čime će prestati obrada osobnih podataka;
- pravo na ispravak u slučaju ako se obrađuju osobni podaci koji su nepotpuni ili netočni; 
- pravo na brisanje kod prestanka svrhe obrade, povlačenja privole, u slučaju podnošenja prigovora na obradu podataka, odnosno u slučajevima obrade osobnih podataka protivno propisima o zaštiti osobnih podataka; 
- pravo na ograničenje obrade podataka u slučajevima kada je osporena točnost podataka tijekom perioda provjere točnosti tih podataka, ako je obrada podataka bila protupravna, ali je odbijeno brisanje i umjesto toga zatraženo ograničenje korištenja podacima, ako podaci više nisu potrebni za predviđene svrhe, ali su još potrebni radi ostvarenja pravnih zahtjeva ili ako je podnesen prigovor zbog distribucije tih podataka; 
- pravo na prijenos podataka drugom voditelju obrade podataka kada je to tehnički izvedivo; 
- pravo na podnošenje prigovora u vezi obrade osobnih podataka društvu Singuli d.o.o. ili nadležnom državnom tijelu (Agenciji za zaštitu osobnih podataka) ako se obrada vrši radi izvršenja zadaća od javnog interesa, radi izvršavanja javnih ovlasti ili se društvo Singuli d.o.o. prilikom obrade podataka poziva na svoje legitimne interese.

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, obratite nam se koristeći se našim podacima za kontakt iz ove Izjave.

6. Banneri na internet stranici www.singuli.hr

Banneri za Singuli promocije koji se nalaze na singuli.hr domeni i koji vode na internet lokacije unutar singuli.hr domene ne smatraju se oglasima trećih strana već se smatraju kao usmjeravanje na vlastiti sadržaj i ne koriste nikakve osobne podatke te su fiksni sadržaj internet stranice singuli.hr neovisan o posjetitelju. 

7. Korištenje programa Shopify i Google Analytics naših partnera Googla na www.singuli.hr

Singuli d.o.o. će koristiti program Shopify i Google Analytics za statističko mjerenje posjećenosti web stranice, praćenje aktivnosti posjetioca, praćenje učinkovitosti web stranice, marketinško targetiranje samo ako mu posjetioc internet stranice dozvoli korištenje kolačića davanjem privole klikom na "Prihvaćam ". Privolu može povući na način kako je upisano u izjavi o privatnosti. Singuli mjeri broj kupnji napravljenih putem internet stranice www.singuli.hr koristeći Google Analytics i Shopify. Praćenje registriranih korisnika je navedeno i u SUGLASNOST ZA UVJETE KORIŠTENJA i u privoli za korištenje kolačića.

8. Suglasnost za uvjete korištenja

Tvrtka Singuli d.o.o. obvezuje se poslovati u skladu s legitimnim zakonima Republika Hrvatske.

Kupac je svaka fizička osoba koja izvrši plaćanje proizvoda/e u Singuli trgovini.

Kupac je svaka fizička osoba koja izvrši narudžbu u našoj internet trgovini u cijelosti prihvaćanjem svih ovdje navedenih uvjeta poslovanja, uvjeta korištenja singuli.hr internet stranice i uvjeta kupnje koji su dostupni prilikom narudžbe, te plati puni iznos koji se od njega traži na način koji je odabrao. Kupac možete postati ukoliko ste punoljetna osoba, starija od 18 godina, te ako prihvaćate naše cjelovite uvjete kupnje, registrirate se i date suglasnost za korištenje i pohranu osobnih podataka.

Kupac je svaka prava ili fizička osoba naruči proizvod/e prihvaćanjem ponude koja mu se izdaje u elektroničkom ili pisanom obliku, te izvrši plaćanje u punom iznosu koji se od njega traži u ponudi.

Singuli d.o.o ne odgovara za eventualnu štetu prouzročenu ne realiziranjem narudžbe.

Reklamacije i zahtjevi za povrate se šalju isključivo na mail adresu singuli@singuli.hr ili poštom na adresu Primorska 3, 10 000 Zagreb, Hrvatska. Reklamacije koje nisu upućene na email adresu singuli@singuli.hr ili poslane poštom na adresu Primorska 3, 10 000 Zagreb, Hrvatska odnosno te su upućene na druge adrese/email-ove neće biti razmotrene.

Izjava o jamstvu. Svi artikli u Singuli trgovini imaju najmanje jednogodišnje jamstvo, izuzevši potrošni materijali (filteri, vrećice, mrežice, nožići, baterije, i slično...). Većina artikala, u ovisnosti od proizvođača i/ili dobavljača ima jamstvo duže od jedne godine.

Uvjeti i odnosi između kupca i tvrtke Singuli d.o.o. podliježu zakonima Republike Hrvatske. U slučaju spora, stranke će pokušati spor riješiti mirnim putem, a ako to nije moguće, nadležan je stvarno nadležni sud u Zagrebu

SUGLASNOST ZA UVJETE KORIŠTENJA

Zabranjeno je koristiti singuli.hr za bilo koju vrstu ilegalnog djelovanja i pokušaje lažiranja podataka te napominjemo da će svaki takav pokušaj biti proslijeđen nadležnim institucijama.

Singuli d.o.o ne odgovara za eventualnu štetu prouzročenu korištenjem internet stranice singuli.hr ili ne realiziranjem narudžbe. Zabranjeno se predstavljati kao druga osoba ili napraviti narudžbu u ime druge osobe, te napominjemo da će svaki takav pokušaj biti proslijeđen nadležnim institucijama.

Singuli d.o.o ne odgovara za eventualnu štetu prouzročenu korištenjem internet stranice singuli.hr ili ne realiziranjem narudžbe.

Davanjem suglasnosti uvjeta korištenja singuli.hr dozvoljavate tvrtci Singuli d.o.o. da prati Vašu aktivnost na internet stranici www.singuli.hr koristeći alate i programe tvrtka Google, Facebook, Microsoft, Shopify, Instagram u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva, kreiranja i isticanja bolje ponude proizvoda i usluge.

Suglasnost se povlači na način da zatražite brisanje profila u korisničkom profilu ili na email singuli@singuli.hr.

Naručeni artikli biti će isporučeni na Vašu adresu u najkraćem mogućem roku. U redovnim okolnostima trgovac će naručenu robu pokušati dostaviti kupcu radnim danom ili ako je tako posebno dogovoreno između kupca i prodavača subotom, unutar 3 radna dana od dana narudžbe za proizvode koji su na internet stranici označeni da za njih vrijedi mogućnost dostave unutar 3 radna dana, a na otoke ili za robu za koju nije posebno označeno vrijeme dostave po dostavnom redu dostavljača do maksimalnih 10 radnih dana.

Točno vrijeme i dan dostave će kupac dogovoriti telefonskim razgovorom s dostavnom službom.

Proizvodi će Vam biti dostavljeni uz prethodnu telefonsku obavijest o terminu dostave.

Svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije potrošač može, ne navodeći za to razlog, jednostrano raskinuti u roku od 14 (četrnaest) dana.

U slučaju raskida ugovora, kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod trgovcu neoštećen i sa svim dijelovima, ambalažom, uputama, jamstvom i poslati pisanu obavijesti trgovcu o raskidu ugovora na email ili poštom.

Trgovac je dužan, u roku od 14 dana od dana primitka vraćenog proizvoda i nakon primitka pisane obavijesti, vratiti potrošaču cjelokupan iznos koji je potrošač do trenutka raskida platio na temelju ugovora služeći se istim sredstvima plaćanja kojima se koristio potrošač prilikom plaćanja.

Obavijest o raskidu ugovora se šalje na adresu Singuli d.o.o., Primorska 3, 10 000 Zagreb, Hrvatska ili na mail singuli@singuli.hr

Pismene reklamacije možete poslati na Singuli d.o.o., Primorska 3, 10 000 Zagreb, Hrvatska ili na mail singuli@singuli.hr

Sve naše cijene su izražene sa PDV-om. Pokušavamo Vam dati što preciznije opise, slike i karakteristike svakog proizvoda. Na žalost postoji mogućnost naše pogreške. Hvala na razumijevanju.

Zaštita podataka

Tajnost podataka zaštićena je i osigurana uporabom SSL enkripcije. Time je omogućen siguran prijenos podataka i onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i singuli.hr stranice.

Uvjeti kupnje odnosno prodaje proizvoda putem naše Internet stranice singuli.hr su definirani kroz korake: registracija, narudžba, plaćanje, dostava te reklamacija ili povrat robe.

Kako bi se korisnik registrirao na stranici singuli.hr mora biti punoljetan, odnosno ukoliko je maloljetan registraciju mora izvršiti uz privolu i suglasnost zakonskog skrbnika. Korisnik snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Ukoliko dođe do bilo kakve promjene podataka, koje je korisnik unio prilikom registracije, poželjno je da u što kraćem roku ažurira svoj korisnički račun, ili o promjeni obavijesti Singuli.hr na e-mail adresu: singuli@singuli.hr


9. Korištenje programa Google AdWords naših partnera Googla na www.singuli.hr


Singuli d.o.o. koristi program Google AdWords za marketinško oglašavanje. Samo ako mu posjetilac internet stranice dozvoli korištenje kolačića davanjem privole klikom na "Prihvaćam", kolačiće će Singuli d.o.o. koristiti za targetirano posluživanje oglasa, kreiranje personaliziranih oglasa, praćenje efikasnosti Google AdWords marketinga. Privolu može povući kako je opisano u izjavi privatnosti u odjeljku kolačića 

  1. Profiliranje


Ako ste prijavljeni www.singuli.hr tako da ste napravili registraciju i ako ste se prijavili na Newsletter podatke koje ste proizvode ranije pogledali na našoj web stranici, obrađujemo automatski sa svrhom ocjene određenih osobnih aspekata povezanih sa vama u svrhu: 
1. radimo procjene kako bi vam kao našem korisniku mogli ponuditi odgovarajuće usluge i proizvode 
2. radimo procjene kako bi vam kao našem korisniku mogli poslati odgovarajući newsletter koji će Vam biti zanimljiv 
3. radimo procjene interesa nad proizvodima kako bi svim našim posjetiteljima mogli ponuditi odgovarajuće usluge i proizvode.

11. Korištenje kolačića

 

Izjava o Cookies - kolačići

Singuli razumije da je vaša privatnost važna i želimo biti transparentni o tehnologiji koju koristimo. Ova Izjava o kolačićima objašnjava kako kolačići i druge slične tehnologije mogu biti pohranjene na Vaše uređaje te upotrebljavane kada posjetite našu web stranicu singuli.hr. Nastavkom korištenja naših web stranica ili klikom na gumb „Prihvaćam“ prihvaćate da možemo pohranjivati i pristupati kolačićima kao što je ovdje opisano.

Kako bi naša stranica singuli.hr bolje funkcionirala, potrebno je na računalo korisnika spremiti malenu količinu informacija - Cookies ili Kolačići. Naravno, prije spremanja kolačića na Vaše računalo tražimo Vaš pristanak. Kolačići se dijele na funkcionalne bez kojih stranica ne može u potpunosti funkcionirati, zatim na analitičke odnosno statističke kako bi stranica mogla biti optimizirana u marketinške svrhe, zatim dijele se na marketinške kolačiće koji su postavljeni od drugih strana koji spremaju samo određene kolačiće a to su Google Analytics, AdWords, Facebook, Instagram. Kako bi obrisali kolačiće i upravljali njima moguće je u postavkama Vašeg web preglednika. Podjelu višenamjenskih kolačića korisi se za online komunikator na samom webu.

Kolačić je malena tekstualna datoteka koju na vaše računalo sprema web stranica koju posjetite. Kolačići omogućuju stranicama da prikažu informacije prilagođene vašim potrebama. Oni obično spremaju vaše postavke i određene postavke koje ste odabrali na web stranici, poput informacija o prozorima koji su otvoreni na naslovnoj stranici. Kada ponovno posjetite neku web stranicu, preglednik putem interneta prima kolačiće koji pripadaju toj stranici. Kolačići nam omogućuju da mjerimo posjećenost i izvore prometa na našim web stranicama kako bi mogli poboljšati funkcionalnost i učinkovitost naših stranica. Više informacija možete pronaći na ovim adresama www.allaboutcookies.org i www.youronlinechoices.eu 

Singuli koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi identificirali vaše interese, kako bi zapamtili vaše postavke te kako bismo znali na koji način pretražujete naše stranice. Također kolačiće koristimo i u svrhu kontrole pristupa pojedinim dijelovima naših web stranica te za zaštitu naših web stranica. Za održavanje i statističko praćenje naših web stranica angažirali smo naše partnere koji su nam pružatelji tih usluga (dalje u tekstu treće strane). Te treće strane također upotrebljavaju kolačiće kako bismo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, kako bismo mogli bolje upravljati sadržajem ovih web stranica te analizirati kako se posjetitelji web stranica snalaze na njima.

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na Vašem računalu ili ne. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem internet pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite internet preglednik koji koristite. Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer 9, Internet Explorer 7 i 8, Opera Safari Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na internet stranicama singuli.hr. Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće na Vaše računalo, singuli.hr koristi Google Analytics sustav za praćenje posječenosti.

Google Analytics kolačiće možete zabraniti na sljedećem linku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout Više se možete informirati na sljedećim linkovima: http://www.allaboutkolačićs.org/, http://www.youronlinechoices.eu/ 

 

Vrsta kolačića

Svrha

Tehnički

Ovi kolačići su nam neophodni kako bi naše web stranice mogle raditi, a vi biti u mogućnosti pristupati im kad to zatražite. Ovi kolačići primjerice omogućuju nam prepoznati da ste otvorili korisnički račun kod nas i da ste se prijavili u taj korisnički račun. Isto tako, ovo su kolačići koji nam omogućuju da zapamtimo radnje koje ste poduzeli tijekom pregleda naših web stranica i da zapamtimo te radnje kako biste slijedeći put kad se vratite mogli nastaviti korištenje. Ove kolačiće koristimo i u svrhu zaštite naših web stranica.

Analitički/statistički

Ove kolačiće upotrebljavamo mi ili naši ugovorni partneri odnosno treće strane u svrhu analize korištenja web stranica i načina kako se one izvršavaju. Na primjer, ovi kolačići prate koji se dijelovi ili proizvodi na našim web stranicama najviše posjećuju i s kojih lokacija posjetitelji dolaze. Ako se pretplatite na newsletter ili se registrirate na našim web stranicama oni se mogu povezati s vama. 

Funkcionalni

Ovi kolačići omogućuju nam upravljanje web stranicama u skladu s vašim izborima koje napravite. Omogućuju nam vas se „sjećamo“ između dva posjeta. Primjerice, prepoznat ćemo vaše korisničko ime i zapamtiti sve prilagodbe koje ste napravili putem svojeg korisničkog računa te pripadajuće usluge. 

Marketinški

Ova vrsta kolačića prikuplja informacije o vašim aktivnostima i na drugim lokacijama koje posjećujete na internetu kako bi vam pružili ciljano oglašavanje. Postoji mogućnost da dozvolimo pristup trećim stranama koji su ujedno naši pružatelji usluga da upotrebljavaju kolačiće na našim web stranicama u iste svrhe koje smo naveli, uključujući prikupljanje podataka o vašim mrežnim aktivnostima tijekom vremena i različitim web lokacijama. Naši pružatelji usluga kao što su primjerice Google ili Facebook imaju svoja vlastita pravila o privatnosti i mogu koristiti svoje kolačiće za ciljano oglašavanje na drugim lokacijama na internetu temeljem vašem posjeta našim web stranicama.

Više namjenski

Ovi kolačići kombiniraju više gore navedenih funkcija istovremeno. Na primjer: Funkcionalni kolačić koji se također koristi i za Analitički/statistički svrhe.